BELEDİYE BAŞKANIMIZ CELAL ALPER İBAŞ'IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 104. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Anadolu’da Milli Mücadeleyi başlattıkları, milletimizin umutlarının yeşermeye başladığı, Türk halkının bağımsızlıktan ve özgürlükten en zor şartlarda bile vazgeçmediği anlamlı bir gündür.

Atamızın, 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Atatürk’ün "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz" diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır. Bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir günü bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor; bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Celal Alper İBAŞ

Avanos Belediye Başkanı