Başkan İbaş’dan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajı

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İBAŞ, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

İbaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği gün olan 24 Kasım tarihinin ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanması, öğretmenlerimize verilen değerin en büyük göstergesidir. Öğretmenlik, millet olarak bizler için her zaman kutsal bir meslek olarak benimsenmiştir. Ülke olarak geleceğimizin şekillenmesindeki en büyük unsur eğitimdir ve eğitimin baş mimarları da elbette öğretmenlerimizdir. Öğretmen emektir, umuttur, ilhamdır, sevgidir, gelecek güzel günlerdir. Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milleti için yaptığı devrimlerden en önem verdiklerinden biri de eğitimdi. Bunu kendisi de her fırsatta dile getirmiş ve sözleriyle öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamıştı. ‘Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler.’ demiştir. Eğer biz aydınlık yarınlardan, aydınlık bir gelecekten bahsedeceksek bu yol eğitimle başlar, öğretmenlerimizin emeğiyle başlar. Öğretmenliği sadece meslek olarak görmeyip kendisine hayat felsefesi edinen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.” dedi.

Başkan İbaş’dan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajı