KIZILIRMAK'DA BULUNAN KAZLAR VE ÖRDEKLER İÇİN YUVA VE YEMLEME YAPILDI.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri zorlu kış koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan kazlar ve ördekler için Kızılırmak üzerindeki adaya soğuktan korunmaları için yuva yapıp beslenmeleri için yem bıraktı.

Ekipler bu kapsamda kışı Kızılırmak üzerinde geçiren kaz ve ördeklere soğuktan korunmaları için yuva beslenmeleri için yem bıraktı. Çalışmalarını yoğun bir mesai ile sürdüren ekipler çetin kış koşullarında yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını da unutmuyor.

Kızılırmak’ı mesken tutan kaz ve ördekler için kaz adasına yuva yapıp yem bırakan ekipler çalışmalarına periyodik olarak devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, "Çetin kış koşulları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yanında yaban hayatını da unutmuyoruz. Kızılırmak’ı mesken edinen bu sevimli konuklarımıza belediye olarak kışı geçirmeleri için yuva yapıp yiyecek temininde bulunmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız da yardımcı olup besliyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız sevimli misafirlerimizi koruyalım ve onlara zarar verebilecek durumlardan kaçınalım. Unutmayalım ki onlar bizlere emanet. Arzumuz hayvanların zarar görmeden bir hayat sürdürmeleri" ifadelerini kullandı.

KIZILIRMAK'DA BULUNAN KAZLAR VE ÖRDEKLER İÇİN YUVA VE YEMLEME YAPILDI.