II. Uluslararası Avanos Kapadokya Halk Dansları Festivali Başladı

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali, 7 ülkeden 18 ekip ve 700 dansçının gösterileriyle başladı.

Festivalin açılışı, Cumhuriyet Meydanı'ndan Amfi Tiyatro'ya kadar kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı kortejde dansçılar ülkelerine özgü yöresel kıyafetleri ile  yer aldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği coşkulu yürüyüş Amfi Tiyatro'da son buldu. Burada gösterileri protokol üyeleri ve halkla birlikte izleyen Avanos Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş, tüm gruplarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Farklı kültürlere ve yörelere ait geleneksel halk danslarının sergilendiği festival iki gün boyunca görsel bir şölen sunacak. 3 bin kişilik Amfi Tiyatro'da  Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Hindistan ve Türkiye’den katılım sağlayan 700 kişilik halk dansları grupları ülkelerine özgü dans gösterileri yapacak.  Avanos Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş festivalde yaptığı konuşmada, “Avanos böyle günleri özlemiş, İki gün boyunca çok güzel gösteriler seyredeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı her rengin olduğu, farklı ülke ve kültürlere ait halk danslarının  sahnelendiği bu muazzam etkinliğimize davet ediyorum. Pandemi süreci sonrası hepimize moral olacak ve bizleri bir araya getirecek II. Uluslararası Avanos Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivalimize bekliyoruz. Ayrıca festivalimize katılan tüm ülke temsilcilerine ve dansçılara tüm kalbimle teşekkür ediyor; kendilerini el sanatları merkezi güzel Avanos'umuzda ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ve gururu belirtmek istiyorum.” dedi.

II. Uluslararası Avanos Kapadokya Halk Dansları Festivali Başladı