BELEDİYE BAŞKANIMIZ CELAL ALPER İBAŞ'IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Atatürk'ün "En Büyük Eserimdir" diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümüne kavuşmanın gururunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin adıdır. Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, aydınlık ve barış dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz her zaman tüm gücüyle çalışacaktır.

Türkiye Cumhuriyetin kurulması, dünya tarihinde ender görülen büyük başarılardan biridir. Bizlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ilerleyerek en büyük armağanımız Cumhuriyet’imizi akılla, bilimle, sanatla, azimle ve  kararlılıkla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı yürekten kutluyor; başta Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, gazilerimizi ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Celal Alper İBAŞ

Avanos Belediye Başkanı