Nevşehir Avanos Belediyesi

Başkan İBAŞ’ın UNESCO 2021 Hacı Bektaş Veli anma yılı basın açıklaması.


Başkan İBAŞ’ın UNESCO 2021 Hacı Bektaş Veli anma yılı basın açıklaması.

 Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İBAŞ, UNESCO’nun 2021 yılını Hacı Bektaş Veli'yi

anma yılı ilan etmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

 

2021 Hacı Bektaş Veli Yılı İlan Edildi.

Dünya üzerinde varlığıyla geçmişten geleceğe ışık tutan, düşünce ve felsefesiyle evreni aydınlatan en önemli değerlerden biri de hiç kuşkusuz Hacı Bektaş Veli'dir.

UNESCO aldığı bir kararla, Pir Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a yürüyüşünün 750. yılını, yani 2021 senesini Hacı Bektaş Veli Yılı ilan etti. UNESCO bu yılı,

bütün insanlığı sevgiye ve hoşgörüye davet eden, çağının ötesindeki veciz sözleriyle dostluğa ve barışa vurgu yapan Hacı Bektaş Veli ile özdeşleştirdi.

UNESCO 2021'i

“İncinsen de incitme”

"Kadınlarınızı okutun"

“Her ne ararsan kendinde ara”

"Düşmanınız dahi insan olduğunu unutmayın"

“Bir olalım, iri olalım, diri olalım”

gibi benzeri bir çok eşsiz sözlerin sahibi olan, Hoca Ahmet Yesevi ocağında yetişen, 13. yy'da Anadolu topraklarının İslamlaşması ve Türkleşmesinde ve yine Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda büyük rol oynayan, insanı merkeze koyan düşünce ve felsefesiyle bütün dünyayı etkileyen ulu zatlardan biri olan, Pir Hacı Bektaş Veli'ye ithaf etti. UNESCO tarafından alınan bu gurur verici karar, Hacı Bektaş Veli hazretlerinin Dergâhı'nın bulunduğu Hacıbektaş ilçesine komşu olmamız sebebiyle, biz Avanoslularda ayrı bir mutluluk yarattı. Avanos Belediyesi olarak, uzun yıllardır dostluk ve gönül bağımızın olduğu Hacıbektaş ilçemize, 2021 Hacı Bektaş Veli Yılı kapsamında yıl içerisinde düzenleyecekleri etkinliklerde üzerimize düşecek sorumluluklarda, severek katkı koyacağımızı beyan ediyoruz. Hacıbektaş ilçemize Hacı Bektaş Veli Yılı münasebetiyle yapacakları etkileşimlerde, şimdiden başarılar diliyoruz.

Bu eksende Pir Hacı Bektaş Veli'yi 750. Hakk'a yürüyüş yıl dönümünde saygı, hürmet ve özlemle   yad ediyorum. 2021 UNESCO "Hacı Bektaş Veli Yılının, dünyamızda ve ülkemizde en başta sağlığa, barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi                        

                                                  "Bir olalım, diri olalım, iri olalım"

 

                                                        Celal Alper İbaş

                                                  Avanos Belediye Başkanı

Başkan İBAŞ’ın UNESCO 2021 Hacı Bektaş Veli anma yılı basın açıklaması.
Başkan İBAŞ’ın UNESCO 2021 Hacı Bektaş Veli anma yılı basın açıklaması.

Son Haberler
Nevşehir Avanos Belediyesi
WhatsApp Destek Hattı