Avanos Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Arasında İmzalanan Sözleşme İşçilerin Yüzünü Güldürdü

Avanos Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi, belediyede çalışan emekçiler için bir araya geldi. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucu hem ücret olarak hem de diğer sosyal haklarda yüzde yüze varan artışlarla emekçilerin yüzlerini güldürdü.

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ile Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Belediye binasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesine Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca ve Sendika İş Yeri Temsilcisi Mustafa Seğmen ve işçiler katıldı. Yapılan müzakereler sonucunda anlaşma sağlanarak işçilerin maaşlarında ve sosyal hak kalemlerinde yüzde yüz oranının üzerinde iyileştirmeler yapıldı.

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise; “Biz Belediye olarak her zaman işçi memur ayırmaksızın emekçiden ve alın terinden yanayız. Beden yükünün ağır olduğu proje ve çalışmalarımızda en fazla alın terini işçi kardeşlerimiz döküyor. Biz alın teri döken, emek veren her insanın yanındayız. Emek en yüce değerdir. Çalışma barışı anlayışını şartlar ne olursa olsun devam ettireceğiz. Belediyede çalışmakta olan 15 kadrolu işçi personelimiz çeşitli nedenlerden dolayı yıllarca maaş ve sosyal haklar yönünden mağduriyetler yaşamış. Bu mağduriyeti gidermek için uzlaşı içinde iyi bir sözleşme yaptığımızı düşünüyorum. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber edip yaptığımız bu artış Avanos Belediyesinin geçmişten bugüne kadar yapılan en yüksek zammını mesai arkadaşlarıma vermiş bulunmanın sevincini yaşıyorum. Sözleşme süresince uzlaşmacı tavrından dolayı Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca’ya teşekkür ediyor, imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinin tüm işçi arkadaşlarımıza, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Karaca konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Toplu iş sözleşmemizi Avanos Belediyesi ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu tüm işçi kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır. Toplu sözleşmeler alın terimizin karşılığını alma noktasında çok önemlidir. Belediye-İş Sendikası olarak işçi kardeşlerimizin emeğinin karşılığını alması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde yürüttüğümüz görüşmelerin ardından imzalamış olduğumuz Toplu İş Sözleşmemiz de emekçi kardeşlerimizin maaşlarında ve sosyal haklarında önemli derecede iyileştirmeler yapıldı. Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’a emekçi kardeşlerimizin hak ve hukuklarını en iyi seviyeye getirme çabasından, emeğe duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ediyor, Toplu İş Sözleşmemizin sendikamıza, belediyemize ve işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ardından imza töreni gerçekleştirildi.