Avanos’ta Fener Alayı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyemizin katkıları ile “Fener Alayı” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Fener Alayına katılan vatandaşlar, Avanos Jandarma Komutanlığı önünden, Cumhuriyet Meydanına kadar ellerinde bayrak, flama, fener ve meşaleler ile yürüdüler. Yürüyüşe Avanos Kaymakamımız Olgun Öner, Avanos Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş, Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Jandarma Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun katılımı ile oldukça renkli geçen yürüyüş Cumhuriyet Meydanında yakılan ateş etrafında, coşkulu kalabalığın okuduğu marşlarla devam etti. Atatürk anıtı önünde, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sine-vizyon sunumu ve ışık gösterisi geceye damgasını vurdu. Etkinlik Koray Haklı & 80 Mil Konseri ile devam etti.