İlk Adımdan Kurtuluşa Atanın İzinden Pedal Çeviriyorlar

Bu akşam Avanos’ un çok önemli konukları vardı. “100. Yılda İlk Adım’ dan Kurtuluş’ a Ata’ nın izinde 19 Günde 1919 kilometre pedallıyoruz” projesi kapsamında Türk Bayrağını başkente taşıyan bisikletçiler Avanos’ta mola verdi.

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği’ nin hazırladığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ nün finanse ettiği “100. Yılda İlk Adım’ dan Kurtuluş’ a Ata’ nın izinde 19 Günde 1919 kilometre pedallıyoruz” projesi kapsamında 29 Nisan – 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Ulu Önder gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Milli Mücadele’ yi başlatırken geçtiği yolları bisikletiyle kat ederek Ankara Eski Meclis’ te son bulacak yolculuğun 16. günü akşamı Avanos’ a konuk oldular. Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ve Avanos Halkı bisikletçileri coşkuyla karşılayıp konuk ettiler.

Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş, bu önemli bayramın ruhuna uygun bir etkinlik gerçekleştirmelerinden dolayı sporcuları tebrik ederek başarılar diledi.