12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

İlçemizde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Düzenlenen Programa Kaymakamımız Murat Çağrı ERDİNÇ, Belediye Başkanımız İsmet İNCE, İlçe Milli Eğitim Müdür V. İlker AKDOĞAN, Daire Müdürleri, eğitim camiası, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve Avanoslular katıldı.
Program öncesinde Kaymakamımız öncülüğünde, İlçemizde bulunan Bayram Tepesi Şairler Sokağı’nda bulunan İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un büstüne programa katılanlar tarafından karanfil bırakıldı. Akabinde Avanos Belediyesi Toplantı Salonu’nda anma programına geçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapıldı.  Ordunun duası adlı şiir okunup, türküler söylendi.  Programda düzenlenen yarışma sonrasında ödül törenine geçildi. Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini Kaymakamımız Murat Çağrı ERDİNÇ ve Belediye Başkanımız İsmet İNCE takdim ederek sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi.