3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler Kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir. Amacımız üretime katılamayan, bazı hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal hayata etkin kalıtımlarını sağlamaktır.

Avanos Belediyesi olarak bu anlayış ve sorumluluk duygusuyla konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz; yaşlı ve engellilerimizin belediye görevlilerimiz tarafından saç ve sakal tıraşlarından, faturalarını ödemek için evinden çıkamayacak durumda olanlarına kadar bir telefonlarına bakıyoruz. Kendine yeterli, özgür bireyler haline gelmeleri ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için yol – kaldırım gibi hizmetlerden, azami ölçüde istifade etmelerine dönük çalışmalar yapıyoruz.

Dünya Engelliler Günü’nde; bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İsmet İnce

Avanos Belediye Başkanı

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” için 1 yorum

1. Sayin ismet bey onceliklere engelliler gunu kutlamasi icin bir engelli olarak tesekkur ederiz.yalniz bizler engelli olarak ulasim olarak or.nevsehir avanos arasi ucretsiz seyehay yapamaktayiz konu ike gerekli yerlere bas vuruldu.lakin ulasim sagliyan firmanin nevsehir avanos arasi ulasimin sehirler arasi olarak ruhsatlandirildigi icin sehirler arasi ulasim ucreti odemekteyiz gerci bizler engelli olarak bu durumdan faydalanamiyoruz sebebi ise calisan hatlardaki arac sahipleri bu durumu kabul etmemeleri.bu konuda calismaniz olursa bizleri mutlu etmis olursunuz