10 Kasım Atatürk’ü Anma Gününde Atamızı Saygıyla Andık

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında, saat 09:05’te Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk merasimi ile anma etkinlikleri, Belediye Toplantı Salonunda düzenlenen anma programı ile devam etti.

Avanos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmada, bir ülkenin değil bir dünyanın örnek aldığı büyük önder Atatürk’ün neden büyük bir lider olduğu şu sözlerle hatırlatıldı. “Yabancı bir gazetecinin sorusu üzerine: Ben kalpleri kırarak değil, sevgi ile kazanarak hükmetmek isterim demiştir. Bu sözlerle aynı zamanda liderlerin korkuyla değil ancak sevgiyle hatırlanabileceğini ifade etmiştir. Bizde onu sevgiyle anıyoruz.” denildi.

Askeri dehası ve devlet adamlığının yanı sıra çokta bilinmeyen yönlerine ışık tutulan programda kısa sinevizyon sunumları yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okunarak ana-toryumun gösterisi sunuldu. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile son bulan programın akabinde anma programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrenciler Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç ve Belediye Başkanımız İsmet İnce tarafından tebrik edildi.

Anma programına ilçe protokolü, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşımız katıldı.