Avanos’ta Fener Alayına Büyük İlgi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Avanos Kaymakamlığının organizasyonu ve belediyemizin katkıları ile “Fener Alayı” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Fener Alayına katılan vatandaşlar, Avanos Jandarma Komutanlığı önünden, Cumhuriyet Meydanına kadar ellerinde bayrak, flama, fener ve meşaleler ile yürüdüler. Yürüyüşe Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce, Cumhuriyet Savcımız Mert Gözübüyük, Jandarma Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun katılımı ile oldukça renkli geçen yürüyüş Cumhuriyet Meydanında yakılan ateş etrafında, coşkulu kalabalığın okuduğu marşlarla devam etti. Atatürk anıtı önünde, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sine-vizyon sunumu ve ışık gösterisi geceye damgasını vurdu.