Avanos’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95. yıl dönümü tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Avanos’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç’in makamında, tebriklerinin kabulü ile başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanındaki kutlama töreninde geçildi. Program İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce ve Cumhuriyet Savcımız Mert Gözübüyük vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Avanos Kaymakamımız, günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, okulların hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisi sunuldu. Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödül takdimleri yapıldı.

Başarı elden öğrencilerin ödülleri; Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce, Avanos Cumhuriyet Savcımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, İlçe Jandarma Bölük Komutanımız ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Kerem Yılmaz tarafından verildi.

Avanos’ta coşkuyla kutlan Cumhuriyet Bayramı resmigeçit töreninin akabinde tören tertip komitesinin Avanos Kaymakamımız tarafından tebrik edilmesi ile sona erdi.