Avanos Belediyesi Güz Başı Seyirlik Oyunlar Şenliği

Avanos Belediyesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz “Güz Başı Seyirlik Oyunlar Şenliği”ne tüm halkımız davetlidir.

Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından toplumsal birlikteliğimiz ve kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve mutluluğumuzu paylaşmak için organize edilen güz şenliğinde; bolluğu, bereketi, paylaşımı çağrıştıran geleneksel tatlımız Aşure dağıtımı, müzik dinletisi ve “Nahıl Övme, Mani Atışmaları” gibi etkinliklerinin yanı sıra “Avanos Yöresi Geleneksel Yıldız Oyunu, Kız Kaçırma Oyunu, Deve Oyunu, Arap Oyunu ve Geleneksel Çocuk Oyunları” yer alacak. Ayrıca “Çuval Yarışması, Halat Çekme, Yumurta Yarışması ve Topaç Çevirme Yarışmaları” yapılacaktır.

20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 12.00’de Avanos Kızılırmak Kenarı Testi Heykeli civarında geçit alayı ile başlayacak olan Avanos Belediyesi Güz Başı Seyirlik Oyunlar Şenliğimize tüm halkımızı bekliyoruz.