10. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu “Sanat Duvarı Seramikleri”

10. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2018), “Sanat Duvarı Seramikleri” teması ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASEM) düzenlediği sempozyum, Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi katkılarıyla 15 – 27 Eylül 2018 tarihleri arasında Nevşehir, Avanos’ta gerçekleştirilecek.

İtalya, Güney Kore, Kanada, Türkiye ve bunun yanı sıra Avanos ustalarından 10 davetli seramik sanatçısı, Avanos’ta ırmak kenarı alanında dış mekân seramik pano eserler üreteceklerdir. Güray Müze’de Sempozyum açılış karma seramik sergisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümünün vereceği konser gerçekleşecektir. Ayrıca sempozyum kapsamında alternatif pişirim yöntemlerinden tuz pişirimi yapılacak.

Etkinlik kapsamında üretilen eserler, Avanos bölgesine kalıcı olarak yerleştirilecektir. Açık alanda devam edecek sempozyum tüm izleyicilere açık olup; davetli sanatçıların çalışma süreçlerini, sergilerini, sunumlarını ve kişisel deneyimlerini, dileyen herkes izleyebilecek.