Bayram Tepesinin Çehresi Değişiyor

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Bayram Tepesinde (Bayrak Tepesi) rekreasyon çalışmaları devam ediyor.

Avanos ve Kızılırmak manzarası ile ilçemizdeki en güzel seyir teraslarından birisi olan fakat görsel zenginliğine rağmen çevre düzeni olmadığı için yeterince değerlendirilemeyen Bayram Tepesi, belediyemiz park ve bahçeler müdürlüğünün peyzaj projesi kapsamında yeni bir görünüme kavuşacak.

Rekreasyon alanında sert zemin çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor. Yürüyüş yollarının bordürleri çekilirken diğer taraftan zemin kısımlarında Ayhan taşı kaplaması yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığında insanların oturarak zaman geçirebilecekleri alanlar da oluşturulacak.

Dr. Hacı Nuri Bey konağı yanından başlayarak Bayram Tepesinde son bulan “Şairler Sokağı” ile uygun bir bağlamda yürütülen çalışma kapsamında park içerisine ünlü şairlerimizden Nazım Hikmetin heykeli ve manzaranın keyfini çıkartmak isteyenler için de seyir dürbünü yerleştirilecek.