Geleneksel El Sanatları Avanos’ta Tanıtıldı

Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 5. Geleneksel Avanos Halk Şenliği etkinlikleri kapsamında “Geleneksel El Sanatları” tanıtım günün renkli görüntüler oluşturdu.

Avanos halk şenliği birinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaparken, geleneksel el sanatları tanıtım günü de oldukça ilgi gördü.

Yüzyıllık sanatları geleneksel yöntemlerle yaşatan ustalar, belediyemizin Kültür ve Turizm Bakanlığından talebiyle ilçemize gelerek Avanos’ta tanıtım gününe katıldı. Kendilerine tahsis edilen tanıtım çadırlarında sanatlarını icra eden ustalar telkari, kanaviçe, ebru, ahşam oyuncak, üfleme cam sanatının inceliklerini tanıttılar.

Unutulmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılması ve korunarak yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirten Belediye Başkanımız İsmet İnce, yeni ustalar yetişmediği için birçok el sanatı icrasının kaybolmaya başladığını söyledi. Belediye olarak kültürel ve sanatsal çalışmalara katkı sunmak için festival programı kapsamında geleneksel el sanatları tanıtım günü yaptık diye konuştu.

Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç ve Belediye Başkanımız İsmet İnce tanıtım stantlarını gezerek ustalarla sohbet etti ve sanatın incelikleri hakkında bilgi aldı.