Avanos’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Avanos Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Tören kapsamında, Avanos Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Daha sonra, Avanos protokolümüz, Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı ERDİNÇ’in başkanlığında Cumhuriyet meydanından başlayarak, atlılar ve öğrencilerin taşıdığı 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde bayrak yürüyüşü düzenledi.

Cumhuriyet Meydanından başlayan bayrak yürüyüşü Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı ERDİNÇ, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İNCE, İlçe Jandarma Komutanımız J. Bnbş. Onur GÜVEN, İlçe Emniyet Müdürümüz Faruk YAMAN, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Yağmur altında gerçekleştirilen yürüyüş Taş Köprü geçilerek Atatürk Spor salonu önünde sonlandı.

Program kapalı spor salonunda gerçekleştirildikten sonra çeşitli müsabakalarda dereceye girenlerin ödül takdimi yapıldı. Kutlama programının sonunda Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığının (JAKEM) eğitimli köpekleri tarafından sergilenen iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, doğal afette canlı arama ve kurtarma, narkotik madde arama, keşif ve saldırı önleme özel operasyon gösterisi büyük ilgi gördü.

Çocuklar gösteri sonrası uzun süre köpekleri severek fotoğraf çekindiler.

Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı ERDİNÇ, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İNCE, İlçe Jandarma Komutanımız J. Bnbş. Onur GÜVEN ve İlçe Emniyet Müdürümüz Faruk YAMAN, bayram düzenleme komitesini ve JAKEM ekibini tebrik etti.