Yeraltı Çöp Konteynerlarının Sayısı Artırılıyor

Avanos Belediyesinin ilkini 2016 yılının gerçekleştirdiği yeraltı çöp konteynerları projesi uygulamanın avantajları dolayısıyla yaygınlaştırılıyor.

Şehir içinde sağlıklı bir çevre düzeninin oluşturulması için başlattığımız çalışmada daha önce çarşı merkezinde önemli sorun teşkil eden 4 ayrı noktadaki açıkta bulunan büyük çöp konteynerları yer altına alınarak büyük bir görüntü kirliliği ortadan kaldırılmıştı. Avanos’un farklı yerlerinde de aynı soruna yönelik olarak çalışma başlatan belediyemiz 4-5 ayrı noktada daha çöp konteynerlarını yer altına almak üzere harekete geçti.

Otogar, Pazaryeri, orta mahalle cami arkasındaki gibi büyük konteynerların bulunduğu yerlerde de yeraltı çöp toplama ünitelerinin yerleştirilmesi için çalışmalara başlandı.

Şehir merkezinde bulunan ve esnafının günlük çöpünün büyük kısmını muhafaza eden konteynerlar, yaz aylarında sıcaklığın etkisi ile koku yayabiliyor ve sinek sorununa neden olabiliyordu. Bu soruna köklü bir çözüm getirmiş oldu ve ilçemizde ihtiyaç duyulan diğer 4-5 farklı alanda da yeraltı çöp konteynerları uygulamasına geçilerek proje sahası genişletilmiş olacak.