Gez Gör Çarkı Avanos’ta Gezilmesi Gereken Yerleri Öneriyor

Avanos’un tarihi, turistik yerlerini, yapıları ve mekanları tanıtmak için tasarladığımız “GEZ-GÖR” çarkı ve turizm bilgilendirme tabelaları vatandaşların ilgisini çekiyor.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan gez gör çarkı ile turizm enformasyon tabelaları ilçemizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin bilgi edinmelerini sağlarken diğer taraftan da Avanos hakkında daha fazla detaya erişmelerine ve bir mekanı gezerken, ilçenin farkı noktalarındaki diğer  mekanları da bir gezi önerisi olarak değerlendirmelerine olanak sağlıyor.

Avanos gezi yolu projesi kapsamında ilçemizdeki tarihi ve doğal zenginlikleri işaretlemek ve insanlara gezi noktası olarak önermek üzere deneme amaçlı olarak başlattığımız çalışma amacına uygun olarak fayda sağlamış görünüyor.

İlerleyen süreçte ilçemizin en çok ziyaretçi alan bölgelerine de Avanos’un farklı yerlerinde bulunan ve mutlaka gezilmesi gereken yerleri gösteren ve bu sayede insanları bu alanlara yönlendirebilecek görsel rehberlerin yerleştirilmesi planlanıyor.