Avanos’ta Tabelaların Standart Hale Getirilmesine İlişkin Duyuru

Türkiye’ yi dünyaya tanıtan en önemli kültür ve turizm kenti olan Kapadokya Bölgesi 2017 yılında 2 milyon 206 bin 372 turist ziyaret etmiştir. Bölgenin turizm yönünden vazgeçilmez bir tercihi,görselliğin ve doğa güzelliklerinin bir arada bulunma nedenidir.

İşte bu anlayışla ve sizlerin de katkılarıyla; tarihiyle, güzellikleriyle farklı bir dünya, apayrı bir pencere olan Kapadokya Bölgesi’ nin sanat merkezi olan ilçemizin; görselliğinde yeni bir pencere oluşturmak hedefindeyiz.

Bu amaçla, Kaymakamlık Makamının onayı ile Avanos Turizm, Çevre ve Estetik Kurulu oluşturulmuş, kurul kararı ile görüntü kirliliğine yol açan, farklı renk ve boyutta ki tabelaların, Avanos Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği’ ne uygun olarak standardize edilmesini sağlamak amacı ile işyeri reklam ve tabelalarınızın 15 Haziran 2018 tarihine kadar değiştirilmesini, rica ederim.

Açıklama: “ÖRNEK” tabelası zemin beyaz renk, yazılar harf yapıştırma, harfler düz yazı ve kahverengi renginde olarak dizayn edilmiştir.
Tabela değişiminde her işletme ayrı ayrı olmak üzere Zabıta Müdürlüğü personeli ile koordineli olarak faaliyet yürütmesinin, oluşabilecek aksaklıkları önleme açısından önemlidir.

Belediye hizmet binamızda uyguladığımız standart tabela örneği sayfamız altından görülebilir.

Tüm halkımıza ve esnaflarımıza önemle duyurulur.

Belediye binasının cephe yenilemesi ve tabela standardizasyonu yapılmış hali Belediye binasının eski haliÖrnek tabela