Sanat Sokakta Projesi Kapsamında Kaldırım Taşlarına Şair ve Düşünürlerin Sözleri Yazıldı

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafında kaldırımlara ünlü şair ve düşünürlerin sözlerinin yer aldığı kaldırım taşları yerleştirildi.

Taş Köprü ile Belediye arasındaki güzergaha, şair ve düşünürlerin sözleri ile söz sahibinin isimlerinin yazılı bulunduğu taşlar yerleştirildi. Anonim sözlerin altına ise Avanos Belediyesi yazıldı.

Kentlilik bilincinin gelişmesi, sanatın, sanatçının ve düşünce adamlarının isimlerinin sadece kitap okuyan kişiler tarafından değil toplumun her kesimi tarafından hatırlanması ve bu sayede sanatın farklı bir yolla da olsa sokağa taşınması amacıyla yapıldı.

Proje kapsamında, Nazım Hikmet’in, “Güzel günler göreceğiz çocuklar”, Jean Paul Sartre’nin “Savaşı zengin ülkeler çıkartır ama ölenler hep fakirlerdir”, Murathan Munga’nın “Geçmiş acı veriyorsa geçmemiş demektir” Uğur Mumcu’nun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz”, Merhaba dünyalı, Yolun yolcuya ihtiyacı var, ben bu yolun yolcusuyum vb. yazan taşlar kaldırımlara yerleştirildi.