Coğrafi İşaret Tescili

Avanos Belediye Başkanlığımız tarafından “Avanos Çömleği” nin Coğrafi İşaret Tescilinin yapılması için yaptığımız başvuru sonucunda koruma altına alındı.

Belediyemizin, Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru sonrası kurumca yapılan incelemeler tamamlanarak, Türk Patent ve Marka Kurumunca yayımlanan 15.09.2017 tarihli ve 13 sayılı Resmi Coğrafi İşaret Bülteninde “Avanos Çömleği” tescil altında alındı.

Coğrafi İşaret Tescili ile artık Avanos Çömleği’nin katma değeri yükselecek, hem üretici kazanacak hem de Avanos’umuz, Nevşehir”imiz ve Ülkemiz kazanacaktır.

Avanos’a ait yöresel ürünlerin coğrafi tescil işlemleri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılmaktadır. Başvurularınızı aşağıdaki linkleri kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

“Avanos Çömleği” coğrafi işaret tescil belgesi için tıklayınız.

Türkiye’de coğrafi işaret belgesine sahip olan diğer ürünlerin listesi için tıklayınız.

Coğrafi İşaret Geleneksel Ürün Başvurusu için tıklayınız.

Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Amblem
Menşe Adı renkli_tiff siyah_tiff beyaz_tiff