Belediye Başkanımızdan Yarıyıl Tatili Mesajı

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 1. döneminin sona ermesi nedeniyle öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik bir mesaj yayımladı.

Sevgili öğrenciler, başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada, sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlılık zorunluluğu vardır. Bunlar vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması ise kendine güvenme ve bu yolda çalışarak, zamanın şartlarına uygun bir eğitim almaktır.

Tatiller ise dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelere kendinizi yönlendirebilirsiniz.

Böylelikle ikinci yarıyıl döneminde çok daha başarılı olacaksınız. En önemli kişisel gelişim aktivitesi ise kitap okumaktır. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur. Dünyaya çok farklı pencerelerden bakmayı sağlar. Erdemli ve hayatı doğru okuyan bireyler olma yolunda kitaplar size kılavuzluk yapar. Kötü alışkanlıklardan uzak tutar.

Eğitimin üç önemli ayağından birisi de öğrencilerimiz üzerindeki emekleri büyük olan veliler ve öğretmenlerdir. Neslimizin ve ülkemizin geleceğine yön verecek olanlar öncelikle onlardır.  Bu nedenle bütün velilere ve öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmelere ayrıca teşekkür etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimize iyi tatiller diler, telafisi mümkün olmayan tek şeyin zaman olduğunu hatırlatarak, zamanı kendinizi geliştirmek için kullanmanız temennisiyle sevgi ile selamlarım.

İsmet İnce

Avanos Belediye Başkanı