Avanos’ta Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı ve Gece Kutlamaları

Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen fener alayı, gondol ve jet bot korteji ile sin sin ve halk oyunları gösterisi vatandaşların yoğun katılımı ile oldukça renkli anlara sahne oldu.

Ellerinde bayrak, flama, fener ve meşalelerle Jandarma Karakolundan Cumhuriyet Meydanına kadar vatandaşlar coşkuyla yürüdü. Yürüyüşe Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce, Jandarma Komutanımız Onur Güven, İlçe Emniyet Müdürümüz Faruk Yaman başta olmak üzere daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydanda yakılan ateş etrafında halk oyunu gösterisi ve sinsin oyunu oynandı. Jet Bot ve gondolların bayraklarla süslenerek yaptığı kortej geçişi de ilgi ile izlendi.

Fotoğraflar: Avanos Gazetesi – Metin Yıldırım